Hooikoortsradar omgeving postcode 3732

29 mei 2024
Het is code groen in postcode 3732!
De kleurcode geeft aan of het een goede of slechte dag is om buiten te zijn.
  • 17°C
  • Regen
  • Matige wind
zware regenval

De temperatuur is 17°C, een lekkere temperatuur om buiten te zijn. De luchtvochtigheid is hoog en erg ongunstig voor de pollen in de lucht om zich te verspreiden. Deze wind zorgt voor extra verspreiding van mogelijke pollen in de lucht.

Best wel wat regen vandaag. Wellicht tussen de buien door wat ondernemen!

Hoe worden de kleurcodes berekend?

De kleurcodes geven aan of het een gunstige of ongunstige dag is om naar buiten te gaan. De afweging wordt gemaakt op basis van het weer en of er mogelijk (meer) pollen in de lucht zijn. Helaas gaat goed weer ook veelal gepaard met veel pollen.

De code groen geeft aan dat het een lekkere dag is om buiten te zijn én dat er minder pollen in de lucht zijn. Code oranje balanceert tussen een lekkere dag buiten maar mogelijk (meer) pollen in de lucht.

Code rood indiceert het is een slechte dag om buiten te zijn. Het weer is slecht, te denken aan lage temperaturen of neerslag of het is buiten prima weer maar er zijn ontzettend veel pollen in de lucht.

Meer informatie

Over Hooikoortsalert.nl

Wil je weten of het een goede of slechte dag wordt om er lekker op uit te trekken in de buitenlucht? Schrijf je in voor de Hooikoortsalert. Ontvang wekelijks bericht met de voorspellingen van deze week welke dag(en) het beste zijn om lekker naar buiten te gaan.

Hooikoorts alert